Träningsanläggningen Playitas på Fuerteventura lägger ännu ett starkt år till handlingarna. Jämfört med föregående år har resorten tagit emot 20 procent fler gäster, med en beläggningsgrad på 93 procent är det ett av de mest populära hotellen i Apollos utbud.

Succéanläggningen gästas dessutom denna vecka av aktiva från Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och Talangprogram som förbereder sig inför kommande sommar-OS i Tokyo – något som verkligen understryker Playitas kvalitativa träningsutbud. Apollo är i dag Sveriges största arrangör av träningsresor och efterfrågan på tränings- och sportresor fortsätter att öka. 2017 har Apollos 14 sporthotell tagit emot 20 procent fler gäster, jämfört med föregående år. Playitas Resort är researrangörens mest mångfacetterade anläggning med träningsmöjligheter av högsta kvalitet med proffsig infrastruktur som möter de höga krav som olympier, elitidrottare och talanger har på sin träning.

–Dessa läger ger möjligheter, inte bara för idrottsutövarna själva, utan också för tränare och ledare. Vi kan utbyta erfarenheter kring träningsplanering och motivationsträning, eller olika tematiserade koncept som kostrådgivning och idrottspsykologi. Att åka iväg tillsammans med kollegor från andra idrottsgrenar ger också bra sparringmöjligheter, vilket gör att kvaliteten på träningen ökar, säger friidrottens förbundskapten Karin Torneklint.

Apollo samarbetar sedan många år tillbaka med SOK och Playitas titulerar sig Svenskt Olympiskt Camp för den svenska OS-truppen. Nu pågär ett så kallat klusterläger som är ett koncept skapat av Sveriges Olympiska Kommitté som en del av de olympiska förberedelserna. På Playitas befinner sig just nu friidrottare, mountainbikecyklister, seglare, kanotiser och roddare.

–Att SOK förlägger sitt Topp- och Talangprogram på Playitas är ett bra kvitto på att det vi erbjuder våra kunder är av högsta kvalitet. Vi är otroligt stolta över att vara en del av resan mot framtida OS-medaljer. OS-truppen är inte ensam om att uppskatta våra träningsanläggningar, intresset för den aktiva semestern visar sig genom att bokningarna till våra sporthotell har ökat med 20 procent bara i år. Även våra koncepthotell Apollo Mondo Selected och Family – som också erbjuder bra träning har det senaste året tagit emot 15 procent fler gäster, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.