Gillar du att vara till sjöss? Då bör du unna dig en segling som ger närhet till himmel och hav. Du kopplar av, sinnet får lugn och du återkommer utvilad, fylld med ren sjöluft och naturupplevelser du aldrig kommer att glömma.

Alla som tycker om att kryssa och att segla, kommer att uppehålla sig mer och mer ombord istället för att gå i land på destinationerna. Den stora upplevelsen är själva livet till havs, med allt från soluppgång, kaffe och croissanter, ljudet av vågskvalp, till att höra vinden i seglen och se naturen utveckla sig från morgon till kväll.

För varje säsong flyttar två av rederiet Star Clippers fartyg från Medelhavet sent på hösten över till Karibien och tillbaka till Europa tidigt på våren. Då kan passagerare till fullo njuta av båtlivet och alla aktiviteter ombord utan avbrott för sightseeingturer.

Transatlantiska kryssningar under 2017 och 2018 är under två veckor upp till fyra veckor. I Europa startar man gärna från Kanarieöarna eller Lissabon och seglar över Atlanten till Barbados. Från Västindien startar överfarten från Barbados eller St Martin med ankomst till Cannes eller Lissabon.

Första transatlantiska kryssningen i år går från Las Palmas via Kap Verde till Bridgetown på Barbados med fartyget Star Flyer och är under 18 dagar. Royal Clipper startar 23 november från Lissabon och seglar via Casablanca, Safi i Marocco, Teneriffa/Kanarieöarna och anländer till Bridgetown, Barbados, efter 16 dagar.

  • Lissabon – Barbados med Royal Clipper den 23 november 2017 med priser från €1855 per person i delad dubbelhytt.
  • Barbados – Lissabon den 7 april 2018 med priser från € 1855 per person i delad dubbelhytt.
  • Las Palmas – Barbados med Star Flyer 7 november 2017 med priser från € 2435 i delad dubbelhytt.
  • St Martin till Lissabon 31 mars 2018 med priser från €1840 per person i delad dubbelhytt.

Flyg och hamnavgifter tillkommer.

Många värdesätter att känna lugnet som sjölivet ger. Speciellt i vår stressade livsstil mår man bra av att titta ut över havet och få en paus från vardagens plikter. Tror man att det blir för lite att göra, tar man fel. Dagarna förflyter med föredrag, att läsa böcker, träna (om man önskar), delta i dagens aktiviteter, unna sig massage, äta tre goda måltider och inte minst njuta av naturupplevelsen. Flera gäster har många med sig böcker ombord men det slutar med att de inte läst dom berättar personalen. Segellivet erbjuder ett tillstånd där man faktiskt klarar av att bara njuta. Man öppnar sig för dagens olika ljus- och väderförhållanden, tar bilder, pratar med kaptenen och gästerna om seglingen och kommer in i en lugn rytm.