Oavsett om du vill vandra myllrande shoppinggator ned eller svalka dig i ett shoppingcenter med kvalitet så är Teneriffa platsen för dig. Shoppingen på Teneriffa är både bredare och bättre än man kanske väntar sig på en turistort.

Teneriffas populära resmål Santa Cruz och Playa de las Americas erbjuder allt man kan tänka sig i shoppingväg, från den svenska favoriten H&M till de spanska klassikerna Bershka och Stradevarius samt mer välsorterade vintagebutiker.

– Teneriffa är ett mångsidigt turistresmål och det är många som väljer att utforska shoppingmöjligheterna där. Shoppingen kan med fördel varvas med något gott att äta och dricka på något av Teneriffas pittoreska caféer eller på de lokala restaurangerna, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving,

Santa Cruz

I huvudstaden Santa Cruz finns ett flertal shoppinggallerior, varav en är überspanska El Corte Ingles som med sitt stora utbud lockar både turister och lokalbefolkning. Här finns butiker som säljer allt från kläder och skor till inredning och kosmetik, varav sminkjätten Sephora är en av storfavoriterna. Invid El Corte Ingles ligger ljusa och luftiga shoppinggallerian Meridiano där, bland andra, giganten Primark huserar. I anslutning till gallerian finns en väl tilltagen parkering för de bilburna kunderna.

Om man istället önskar strosa längs gatorna så är Plaza de España en utmärkt plats att utgå ifrån. Därifrån kan man spatsera längs palmkantade kvarter och in på gatan Calle de Castillo som erbjuder goda möjligheter till shopping. Här finns de stora klädkedjorna, men på tvärgatan Nicolás Estévanez kan man även fynda i den omtalade vintagebutiken Vintage Store 13.

Playa de las Americas

Här finns inte bara ett shoppingstråk utan orten är uppbyggd kring flera olika torg och centrum. Den bästa shoppingen finns koncentrerad runt Avenida Las Americas och Avenida Rafael Puig Lluvina. Här finns klädkedjorna Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradevarius och Mango. För den sportintresserade finns också Nike och Adidas. Underklädesexperten Victoria’s Secret är även den en välbesökt butik.

I närheten av Playa de las Americas finns också större gallerior. Varje dag avgår gratisbussar från Los Cristianos och Playa de las Americas för att ta shoppingsugna turister till gallerian Siam mall. Gallerian erbjuder, bland andra, butiker som H&M, H&M Home och Zara Home. Med över totalt 70 butiker, flera restauranger och caféer finns det där något för alla, både för stora och små.