Ön Teneriffa har en hel del mer att erbjuda än bara sol och bad. Det finns mycket att de och att hyra bil några dagar och upptäcka ön och alla små byar, på egen hand, är att rekommendera. Ving kan rekommendera fem vackra byar på ön som är värda ett besök.

Det är enkelt att ta sig runt om man hyr en bil på ön. Det finns många bolag som erbjuder hyrbilar på Teneriffa och man kan enkelt jämföra på nätet och eftersom konkurrens är hård så är priserna låga. Du kan hämta bilen vid de större orterna eller vid direkt vid flygplatsen. De större hotellen ordnar också framkörning av bilen. Det finns även små lokala bolag som bara finns på en del orter.

Garachico

En lugn och mysig by på Teneriffas nordkust med en tydlig spansk karaktär. Vackra byggnader och omgivningen bidrar till en romantisk atmosfär i den lilla byn som tillsammans med Buenavista och Los Silos bildar Kanarieöarnas ”fjortonde” ö, Low Island. På 1700-talet överlevde byn ett vulkanutbrott som efterlämnade sig naturliga havsbassänger efter att lavaströmmen stoppades av vattnet.

Masca

En av Teneriffas mest pittoreska byar. Nästan ”ett måste” om du tar dig runt ön med bil. Byn ligger i en ravin och är ett perfekt ställe att vandra i med fantastiska naturupplevelser. Så sent som år 1991 byggdes det vägar till Masca, innan dess fick man ta sig dit till fots eller via vattnet. Många väljer idag att åka till Masca med utfärdsbuss och promenera genom den lilla byn ner till havet (tar ca 3 timmar).

Vilaflor

Vilaflor är Spaniens högst belägna by och ligger vid foten av vulkanen Teide. Här är inte sol och bad i fokus utan den avkopplande atmosfären och naturupplevelserna med den vackra utsikten. Det är ett givet stopp när man tar vägen upp mot vulkanen, som är Spaniens högsta berg, från södra delen av ön. Missa inte ett stopp i nationalparken Las Cañadas med sina mäktiga bergsmassiv.

Taganana

En liten, fridfull fiskeby på nordvästra Teneriffa. På den här delen av Teneriffa skiljer sig naturen markant från resten av ön med sin gröna, frodiga natur och vilda kustlandskap. För att komma hit åker du genom den vackra Mercedesskogen. Vid byn ligger en av de bästa surfstränderna på ön dit de riktiga entusiasterna vallfärdar.

La Orotava

En charmig by på Teneriffas norra sida, inte långt från kuststaden Puerto de la Cruz. Byn ligger vid en dal med samma namn och i området finns goda möjligheter till vackra vandringar. La Orotava är nog ändå mest känd för sin vackra arkitektur samt för sin traditionella kanariska miljö som skiljer sig från övriga byar på Teneriffa. Det är en relativt stor, men mycket pittoresk, by där det finns mycket att se, inte minst i de gamla delarna.

Om du ska hyra en bil så sök online innan du åker och om du vet när du behöver bilen kan du boka direkt i Sverige. Är du osäker på när du ska köra kan du boka på plats. Det finns många sajter som jämför priser på ön eller i Spanien. Vi rekommenderar www.hyrabilspanien.se som en sida där du kan jämföra olika bolag. De jämför bolag som Dollar, Flizzr, Niza, Owners Cars, Europcar, Centauro, Rhodium, Drivalia, Marbesol, Atesa, InterRent, Hiper Rent a car, Orlando, Faycan, Sixt, Record, Hertz och listar alla villkor och priser. Enkelt och smidigt så hittar du de olika alternativen och kan boka direkt.

Källa: Ving