Höstlovsveckan, vecka 44, är en av de allra populäraste veckorna under året att resa till värmen. Allra flest reser till Kanarieöarna och då främst till Gran Canaria och Teneriffa, men även Thailand och Karibien är populärt. Allra bäst bokat är Dominikanska republiken, Cypern och Madeira. Just nu är nästan hälften av höstlovsresorna bokade, vilket är fler än förra året vid samma tid.

– Höstlovet ligger perfekt i tid, och är en skön paus från vardagen då Sverige börjar bli som mörkast, och det är långt kvar till julledigheten, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

I Karibien kan Ving erbjuda tolvdagarsresor till Dominikanska republiken och Aruba, en reslängd som passar många barnfamiljer.

Många barnfamiljer väljer också att besöka en storstad på höstlovet eller åker på en kryssning. Under en kryssning får man uppleva flera länder på en och samma resa och har dessutom ”hotellet” med sig på turen, något som många barnfamiljer uppskattar.

Flyg t/r Stockholm – Gran Canaria med avresa fredagen 28 oktober 2016. Boende i en vecka, två vuxna och två barn, SunConnect Servatur Puerto Azul med all inclusive från 36 740 kronor för hela familjen.