Kanarieöarna är svenskarnas mest populära resmål. Nu upplever öarna en andra guldålder, och resenärerna vill gärna undvika chartern för att istället uppleva sagolik natur, god mat, äventyrliga aktiviteter och charmiga småbyar.

Lagom till vintersäsongen kommer två nya reseguider, som med sina 500 unika tips blir en guldgruva för den nyfikne resenären. Reseskribenterna Anna W Thorbjörnsson och Marko T Wramén båtluffade runt till alla nio kanarieöarna under vintern 2015/2016. Med sig hade de sin sex månader gamla son – och en rejäl upptäckarlusta!

– Folk behöver ingen guide för att ligga vid poolen och koppla av. Men när de blir sugna på att göra något mera, då funkar våra guider perfekt. Böckerna ska kännas lite som att besöka en bofast kompis som visar sina hemliga smultronställen.

Och guiderna är verkligen sprängfyllda med inspirerande och kunniga tips! Anna och Marko visar vägen till genuina restauranger och barer, de vackraste stränderna och häftigaste klippbaden. Vi får även ta del av storslagna naturupplevelser och omistliga sevärdheter.

– Vi har handplockat våra favoriter för att verkligen kunna ge något extra till våra läsare, långt från turistfällornas trängsel och höga priser.

Anna och Marko är båda professionella fotografer, vilket märks i guidernas mångsidiga och högklassiga bildurval. Mitt Gran Canaria och Mitt Teneriffa ingår i bokserien Karavan reseguider, som i dagsläget guidar till mer än 20 resmål världen över. Böckerna finns i bokhandeln från och med början av november.