De senaste årens osäkerhet i omvärlden har lockat många turister till det trygga och klassiska charterresmålet Kanarieöarna. Den ökade efterfrågan har lett till hotellbrist och därmed dyrare resor för resenärerna. Förra året lanserade Solresor direktflyg till La Palma, den relativt oexploaterade nordvästligaste kanarieön, och succén är ett faktum.

De svenska resenärerna är generellt intresserade av att uppleva det lokala på semestern. På La Palma finns goda möjligheter att få unika upplevelser, exempelvis är La Palmas stjärnhimmel världsberömd. Öns läge, klimat och bergens höjd gör att flera internationella observatorier har installerat sina teleskop just på La Palma. Det är också lätt att ha en aktiv semester på ön – vandring, vulkanbestigning, cykling och dykning är vanligt förekommande.

– Vi kan konstatera att satsningen på en helt ny kanarieö i Solresors program har varit lyckad. Förra året reste många av våra kunder till La Palma för första gången och nu har de berättat för familj och vänner om det fantastiska resmålet säger Torbjörn Lehmann, Commercial Manager på Solresor. Vi märker att kunderna ringer in och frågar efter resor till La Palma och det är såklart väldigt roligt. Eftersom det inte finns någon massturism på La Palma håller priserna sig i schack avseende såväl boende som restaurang- och nöjesutbud. Det är faktiskt så att La Palma även seglat upp som favorit bland Solresors anställda när de ska åka på vintersemester med sina familjer avslöjar Torbjörn Lehmann.

La Palma, som ligger ca 38 mil väster om Afrikas västkust, har en yta på 706 km2 och är nummer fem i storlek bland Kanarieöarna – efter Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote. På La Palma finns en storslagen natur som har inslag från alla övriga öar – bara intensivare, vildare, mer exotiskt och mer orört.

För vintersäsongen 17/18 har Solresor utökat till fem resmål på La Palma och hotellutbudet har också växt. Hotel La Palma Princess, en högklassig resort med tio pooler och utsikt över Atlanten, är även i år kundernas favorit som bokar allra bäst.